Belgium Sculptural Steel Labyrinth Built at Former Coal Mine

by designboom staff
designboom, July 21, 2015

Tunnels, caverns and enclosed chambers frame the surrounding site. Courtesy of designboom, photo by Filip Dujardin(Image: Tunnels, caverns and enclosed chambers frame the surrounding site. Courtesy of designboom, photo by Filip Dujardin)

With a focus on the experience of space, gijs van vaerenbergh — a collaboration of belgian architects and artists pieterjan gijs and arnout van vaerenbergh — have realized an immersive labyrinth at the central square of c-mine art centre in genk, belgium.

a one kilometer maze of steel corridors, with walls that tower 5 meters above the earth, surrounds installation visitors, placing them within the intricate depths of the imposing structural mass. a series of boolean transformations comprising large, geometric shapes are cut from the structure — a sphere, a cylinder, and a cone create voids and apertures that alter the walk through the labyrinth into a sequence of spatial and sculptural experiences. Read more…

Comments are closed.